maandag 22 augustus 2011

Opera

20 Augustus 2011 Montagnana-Verona

Vandaag de laatste kilometers van de Po-vlakte. We zijn weer vroeg vertrokken maar de hitte haalt ons zoals de hele week weer snel in. Tegen de middag veranderd de saaie omgeving in een meer groenere variant. Land- en akkerbouw wordt vervangen door fruitteelt. De Po-vlakte verdwijnt langzaam aan de horizon en maakt plaats voor het groene dal van de Adige en in de verte zijn reeds de Alpen te zien. Wij zijn blij met deze overgang en even lijkt het of de hitte wat afneemt naar ons gevoel maar de temperatuurmeter bewijst onverbiddelijk anders, 40GrC.

Rond een uur of twee komen we aan in de stad Verona. Eerst even naar de Informatica Turistique voor kamerbemiddeling, lekker handig en snel. Monique heeft een adres die we invoeren in de GPS en met horten en stoten komen we door het drukke verkeer aan op het adres, echter hier niks te vinden wat maar enig iets met Tourisme te maken heeft. Via een POI op de GPS vindt ik een ander adres en na lang dwalen, omwegen en ergernissen komen we eindelijk aan waar we moeten wezen. Ik blijf buiten bij de fietsen en Monique gaat naar binnen voor de nodige info. Dat vindt ze niet heel erg want het is een door airco aangename koele ruimte.

Als ze weer naar buiten komt hebben we een reservering voor een kamer naar onze wensen, airco, internet en ontbijt. Echter de de wens "de goedkoopste"daaraan hebben we bij lange niet kunnen voldoen. De vrouw van Turistique lachte schamper bij deze vraag want onder de 100 euro kun je in het centrum van Verona vergeten. Misschien 10-15 kilometer buiten het centrum maar dat was voor ons geen optie.

Het centrum van Verona wordt gedomineerd door Het Romeins amfitheater uit de 1e eeuw na Christus, de Arena, is het op twee na grootste amfitheater in de wereld. Het heeft een uitstekende akoestiek, die per ongeluk ontdekt werd in 1913 toen een operazanger wilde oefenen op zijn rol als Radames in Aida. Sindsdien wordt er elk jaar in de zomer het Opera Festival gehouden. De Arena biedt plaats aan ongeveer 20000 toeschouwers, van wie het merendeel nog op de originele stenen zittingen plaats kan nemen.

Om niet de hele middag en avond door de hitte van hot naar haar te lopen om al het moois dat Verona biedt te bewonderen stel ik voor om nu lekker te relaxen op de kamer en 's avonds naar de opera te gaan, Romeo & Julliette. Een echte meidenroman en tranentrekker en het voorstel wordt dan ook door Monique met gejuich ontvangen.

Het wordt inderdaad een warme maar mooie avond. De ambiance is schitterend en kan volgens ons niet mooier. Het stuk duurt dik 4 uur en de balkonscene is zelfs voor ons herkenbaar, wij zijn niet zo'n opera experten.

Vlak voor het einde sluipen wij alvast naar buiten om niet vast te zitten in de meute. Halen een lekker ijsje en lopen al genietend naar onze kamer. Het is een prachtige avond geweest!

De foto's!

1 opmerking:

  1. Lijkt mij heel mooi zo in de buiten lucht.Je moet wel van opera houden.

    BeantwoordenVerwijderen