zaterdag 14 mei 2011

Ons hoor je niet klagen!

Zaterdag 14-5-2011

We zijn voor een week naar Kirchberg in Tirol. Vorig jaar hebben we hier ook de eerste week van onze vakantie doorgebracht voordat we 3 weken op het fietszadel sprongen. Omdat het ons hier toen zo goed bevallen was gaan we nu om er een actieve MTB- en Hiking week van de maken. Tevens een leuke training als onderdeel van onze voorbereiding voor onze fietstocht van Florence (I) naar huis in augustus. Dit laatste eigenlijk als smoesje want we vinden het gewoon leuk om een week ertussen uit te zijn. Weg van alle dagelijkse beslommeringen en verplichtingen.

Vanmorgen rond 07H00 vertrokken. Op de weg is het drukker dan we hadden gedacht. Veel mensen zijn per auto ergens naar toe vanwege het mooie weer. De vele weggebruikers, pauzes maar ook vanwege de vele wegwerkzaamheden op de A3 die volgens mij al jaren aan de gang zijn maken het dat heel langzaam gaat. De aankomsttijd in Kirchberg op onze Tomtom actualiseert onze finish later en later en zo tegen 15H45 rijden we het dorpje binnen. De rust en stilte golft ons tegemoet.

Het zonneterras

Sleutel ophalen van het appartement. De dienstdoende werkneemster beaamt dat het nu na het winterseizoen even rustig is voordat de zomerse drukte begint. Ons hoor je niet klagen! Het appartement ligt 5 minuten verder. Eerste diagnose: een supermooi modern appartement en van alle gemakken voorzien en twee terrassen. Wederom: Ons hoor je niet klagen!

Monique blij met haar snelle internet! 

Wat wel roet in het eten kan gooien is het weer. We zijn niet kinderachtig wat dat betreft en ook niet van suiker maar "Wetter prognose Tirol" geeft als cijfer voor morgen (zondag) en maandag een waardering van 1. Als 10 een mooie zomerdag is dan behoeft de 1 verder geen uitleg en zeker niet als er symbolisch een sneeuwvlok erbij vermeld staat. Voor de rest van de week wordt enigszins redelijk weer verwacht van lichte regen tot een leuk maar verlegen zonnetje.

Ik blij met mijn TV (met alle nederlandse zenders! Wow!!)

Dus morgen gaan we iets anders doen. City trippen in Salzburg, stad van Mozart en Cultuur. De veelbezochte binnenstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vorig jaar zijn we er fietsend snel doorheen gegaan na wat foto's te hebben geschoten en hadden er naderhand spijt van. Dus nu met terugwerkende kracht alsnog een rondgang in deze mooie oude stad met prachtige Middeleeuwse overblijfselen.

Stoere meid!!
Het wordt een mooie dag, vast en zeker! Ons hoor je niet klagen!!

John & Monique

1 opmerking:

  1. Ik heb jullie site weer gevonden! Kan ik weer lekker alles volgen, vind ik leuk!!!

    BeantwoordenVerwijderen