zaterdag 23 april 2011

Florence, second service!

Hi luitjes,

We gaan het weer proberen, second service. Daar waar alle plannen vorig jaar voor deze fietsroute van Florence naar Hoensbroek door blessures als een geserveerde bal als "OUT" werd gegeven  (en vervangen door prachtige wandel- en fietsweken in Oostenrijk) staan we weer klaar voor de opslag! Nu blessurevrij. De gehele koude periode gewerkt aan de conditie op loopband en spinning bike en door het mooie zomerse weer van de laatste weken verruild voor de "outdoor" variant. Heerlijk man!
Firenze
Vrijdag 12 augustus vertrekken we met de bus van Cycletours vanuit Eindhoven naar Florence. Een zit van 26 uurtjes en we zien daar tegenop! Maar eigen schuld natuurlijk aangezien we geen gebruik willen maken van de de optie per vliegtuig waardoor we in een paar uurtjes de afstand kunnen overbruggen. Waarom niet eigenlijk? Wel, hoofdzakelijk omdat er voorbeelden genoeg zijn waarbij de fiets beschadigd op de plaats van bestemming arriveert. Dit gecombineerd met mijn vernuftig technisch inzicht van een soeplepel maakt vliegen voor ons een te groot risico! Misschien ooit in de toekomst (per bus of trein naar overzeese fietsoorden is dat mogelijk????).

We blijven in Florence voor een paar dagen om de prachtige bezienswaardigheden in alle rust te aanschouwen. Een mooi appartement Residence Porta al Prato (mooi klinkt dat, maar misschien klinkt het mooier dan het is) voor deze paar dagen hebben we al gevonden en gereserveerd ook al was het een gedoe om ook voor onze trouwe stalen rossen een onderkomen te krijgen. Dus samengevat: vervoer er naar toe hebben we en een slaapplaats is geregeld, nu nog terug naar Nederland.
Arlbergpas

Op 16 augustus bepakken we onze fietsen en volgen we de Rome Route die beschreven is door de Hans Reitsma. Hij heeft deze route zowel naar Rome alsook van Rome naar Nederland beschreven en Florence ligt op dezelfde route. Van zij die reeds geweest zijn hebben we gehoord dat het vanaf de eerste dag klimmen is geblazen. Reeds duidelijk is dat de route van Florence naar Nederland zwaarder qua hoogteprofiel is dan omgekeerd. Zo moeten we de 1793mtr hoge Arlbergpas over en de 1520mtr hoge Reschenpas. Spannend, maar er zal zeker en vast weer gescholden worden en naar willekeurige keuze vervloekingen worden geuit als we met deze bergpassen bezig zijn! Zo zijn we! Na deze twee Alpen passen wordt de route gelukkig vlakker en worden we voor anderen weer sociaal benaderbaar! Grrrrrrrrr!
Reschenpas

Het wordt een mooie uitdagende trip en we hopen na 1700km (ruw geschat) weer gezond en wel in Hoensbroek aan te komen.

U hoort nog van ons!

Fino ad allora! Arreviderci!

John & Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten