zondag 19 december 2010

The Outdoor Bucket List!

Buiten dwarrelen de sneeuwvlokken en geven de straat een Anton Piek-achtig uiterlijk. Vanmorgen nog voldaan aan mijn goed burgerschap en de stoep langs het huis schoongemaakt maar daar is nu niets meer van te zien. Daarna de auto sneeuwvrij gemaakt en heel langzaam naar de sportschool gereden en aldaar 1,5 uur op de loopband gerend en weer heel langzaam naar huis gereden en nu zitten we lekker warm op de bank van de rest van de zondag te genieten. Een mooie tijd om een paar zaken op papier te zetten die ons de laatste tijd bezig houden.

Sinds een paar  maanden hebben we een paar leuke outdoor idee├źn over wat we nog graag willen doen. Deze dromen willen we nu gaan vastleggen op een soort wensenlijst of in het Engels "een bucketlist". Dit is een lijst waarin je puntsgewijs opschrijft wat je in dit leven nog zou willen doen voordat je hem weer verlaat oftewel "100 things to do before I die". Waarom we dat gaan doen? Geen idee, maar misschien omdat we ouder worden en daardoor bewuster worden van onze eigen mobiliteit en sterfelijkheid en dus iets hebben "nu doen voordat het te laat is". John Lennon zong het eens heel mooi:

"Life is what's happening to you while you are busy making other plans"! Een waar woord!

Door een begin  te maken met het opzetten van deze outdoor bucketlist is het voor ons mogelijk de wensen op een gestructureerde wijze te plannen, te budgetteren (heel belangrijk :-) en de nodige acties te nemen ze in vervulling te laten gaan. Het is een reminder aan alle dromen die we graag willen bereiken in dit leven.
De lijst is nu nog niet lang maar kan natuurlijk wel nog heel lang worden. Als ons weer iets invalt vullen we de lijst aan. Want laten we eerlijk zijn de mens heeft altijd wat te wensen en de wereld is vol met mooie en interessante plekken, een mooie combinatie!

1. Hiking Nepal naar Mt Everest Basecamp (2012)2. Beklimmen van de Mont Blanc (4810 mtr)

3. Beklimmen van de Gross Venediger (3666 mtr)
4. De pelgrimstocht Santiago de Compostella per fiets (2500 km)


5. Heerlijk  fietsen in Indonesie Bali/Lombok


6. Een NKBV Alpiene klim beginners cursus C1 volgen


7. Fietsen naar Florence (1700 km)


8. Fietsen naar Barcelona (1690 km)

9. Hardlopen halve marathon (21,1 km)

Tot zover!

John & Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten