donderdag 2 september 2010

Hoog water!

01-09-2010 Woensdag

Aan het overigens heel slecht ontbijt horen we op de radio dat het vandaag zo nu en dan zonnig zal zijn, geen regen maar dat er wel de hele dag een hele straffe wind zal waaien. Straffe wind in de rug geen probleem maar anders wordt het vandaag ploeteren. Als we buiten staan is het inderdaad zonnig en van een straffe wind merken wij in de beschutting van het pensionnetje weinig.

Als we echter onderweg zijn staat de wind vol van voren en voor het grootste deel van de dag blijft dat de hele tijd zo. We hebben zelfs fietsers met gehuurde rijwielen met "trapondersteuning" oftewel de elektrische fietsen zien afstappen omdat het soms te hard waaide om op het zadel te blijven zitten. Windenergie is blijkbaar krachtiger dan opgeslagen energie in een accu.


Ook hebben we de hele dag de ene na de andere "umleitung" moeten nemen omdat het fietspad van de Donauroute op meerdere plaatsen was afgesloten wegens "Hoch Wasser", ondergelopen met Donauwater.
Na 95 km knokken tegen de wind nemen we in Pichelsdorf, een dorpje 5km van Tulln en zo'n 40km van Wenen, een pension.We zijn beiden hartstikke moe van deze dag en dus is het al gauw oogjes dicht en snaveltjes toe.

Slaap lekker!

John & Monique

1 opmerking:

  1. Wind is verschrikkelijk op de fiets, daar weten wij alles van.
    Zijn wel mooie foto,s en wat een water kijk maar uit. Melis was gisteravond bij ons was gezellig.
    doei
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen