vrijdag 3 september 2010

Leuke hond!

Woensdag 2 september 2010

Voordat we vanochtend vertrokken hebben we eerst nog even met de hond des huizes gespeeld. Het is een jachthond van een voor ons niet bekend ras. Echt een superleuk beest en dat komt uit mijn mond als geen hondenliefhebber. Hoe dat zo komt?

Gisteravond zaten we op de binnenplaats van ons pension toen de hond met een enorme vaart op ons kwam afgerend waardoor ik van schrik en angst bijna in John ben gekropen. De paniek was nergens voor nodig aangezien hij alleen maar met ons wild dollen. Hij had een dennenappel gevonden  die hij uit de lucht ving elke keer dat wij hem weggooiden en bracht hem daarna tussen je benen weer terug. De energie die deze hond heeft is uitzonderlijk, hij was niet kapot te krijgen. Maar wij wel dus na een kwartiertje hielden wij het voor gezien.

Het is vandaag nog maar 40 km naar het centrum van Wenen en we kunnen zodoende lekker rustig aan doen. In Tulln hebben we onze eerste stop gemaakt voor een fotosessie van een beeldenreeks van het Nibelungenlied, wat gaat over een middelhoogduits heldenepos uit de 13e eeuw. Prachtige beelden met een mooi fontein.

Verder op onze korte trip van vandaag kwam John met het idee om vlak voor Wenen een appartement te zoeken en van daaruit met de trein naar Wenen te gaan aangezien we eigenlijk helemaal geen zin hebben om in deze drukke stad fietsend een slaapplaats voor 3 dagen te zoeken.


Op een informatiebord langs de route hangen folders met appartementen of "Privatezimmer" die mensen aanbieden. Eentje valt ons direct op, een mooi verzorgd appartement, vlakbij het treinstation en voor ons belangrijk, het heeft gratis internet. We nemen deze folder mee er hangen er tenslotte meerdere en gaan op weg naar dit appartement in Kirzendorf. Appartement is makkelijk te vinden maar zoals eigenlijk altijd bij ons weer bovenop een berg! De dag dat wij ergens in een dal slapen moet nog gaan komen hoor!! Het is een complex met 11 appartementen en die blijken allemaal vol te zitten. Wij balen omdat we voor niets die berg weer waren opgefietst maar nog meer omdat we nu weer verder moesten zoeken.

We besluiten door te fietsen tot Klosterneuburg en daar verder te kijken. Bij de toeristeninformatie in desbetreffende dorp heb ik met mijn beste Duits een superappartement weten te regelen dat op 5 minuten loopafstand van het station ligt. Ik voel me supertrots dat ik dat maar mooi heb gedaan met mijn 5 woorden Duits. Alle charmes heb ik in de strijd gegooid zal ik maar zeggen.

Om 14.00 waren we lekker gedoucht en omgekleed en zijn hier het centrum ingelopen omdat we eigenlijk geen zin meer hebben om nu nog naar Wenen te gaan en we hebben nog bijna 3 dagen dus tijd genoeg. We zijn naar het “Stifft klosterneuburg” gelopen, een groot kloostercomplex met een imposante kerk. We willen graag altijd alles bezichtigen maar het commerciĆ«le heeft hier goed huisgehouden. Voor ons zijn de entree prijzen buiten proporties en dan zijn we toch echte Hollanders. Het enige dat wij zien is de buitenkant van het complex en de kerk van binnen ( die is wel gratis) en de rest laten we maar voor wat het waard is.

Vanavond gezellig in ons appartement tv kijken en internetten en morgen met de U-Bahn in 15 minuten naar het centrum van Wenen. We zijn benieuwd naar deze laatste stad van onze reis.

Monique.

1 opmerking:

 1. Hoi,
  De laatste etappe van de reis.
  Wat een mooi appartement.
  Geniet van de stad Wenen, die willen wij ook nog een keer bezoeken.
  Veel plezier.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen