vrijdag 13 augustus 2010

De terugkeer van de fietser!

13 augustus 2010

Ik ben een gelukkig mens, mijn knie functioneert weer! "Hoe kan dat dan" hoor ik u zeggen?

Wel nu, ik heb mijn geblesseerde knie vertroetelt met veel rust, coolpacks, helende zalfjes, krachtoefeningen, strekoefeningen en liefkozende woordjes en het heeft geholpen. Hij is nog niet de oude, onverwachte bewegingen hoef ik er niet mee te maken, maar hij is fit genoeg om te fietsen. Gelukkig maar! Monique was enorm verheugd zoals u op onderstaande foto kunt zien!


De geplande wandelvakantie van eerst een week in Luxemburg voor de Mullerthaltrail en daarna 2 weken hiken in Oostenrijk Tirol kan worden aangepast met een vlakke fietsroute. We hebben tot nu toe 6 keer het plan gewijzigden en nu 1 week voor onze zomervakantie hebben we uiteindelijk een heerlijke mix van hiken en fietsen gevonden.


De Luxemburgse Mullerthaltrail is geheel gesneuveld, kunnen we een andere keer doen. In plaats daarvan rijden we per auto bepakt en gezakt inclusief onze fietsen naar Kirchberg in Oostenrijk alwaar we voor een week een appartement hebben gehuurd. Hier in Kirchberg gaan we de eerste 7 dagen lekker genieten van mooie wandeltochten en weidse uitzichten.

Na deze week parkeren we de auto ergens veilig in Kirchberg (moeten we nog zoeken), laden we tent en overige bepakking op onze fietsen en rollen we via de Tauernradweg richting Salzburg. Hier rijden we door de natuurpracht en stilte van de Salzkammergut en maken we een  fietsreis langs de mooiste tien meren en door de mooiste dorpen en stadjes waarbij we weer bij Salzburg uitkomen.


De fietsreis gaat verder via de Tauernradweg richting Passau, daarna via de Donauradweg naar Wenen en als we het halen qua tijd misschien nog Bratislava om tenslotte per trein weer terug te keren naar Kirchberg waar onze auto nog staat. Daarna tuffen we naar huis. Heerlijk!

Verhalen van deze tocht zetten we op deze weblog. Kunt u samen met ons meegenieten!

 Tot gauw!

John & Monique

1 opmerking: