maandag 15 februari 2010

Afdalen en genieten!

Lichtenfels Zaterdag 15 augustus 2009

Het was al 9.30 toen we eindelijk het campingterrein verlieten. Vanmorgen kwam de fietshobby-man van gisteravond nog afscheid nemen en die nam daarvoor wel de tijd zullen we maar zeggen! Toen we eindelijk bij de uitgang stonden kwam er nog een stel die met de ligfietsen onderweg waren nog even kletsen dus het schoot niet echt op maar was wel reuzegezellig.

Vanaf de camping ging de route verder door het Fichtelgebergte. We hebben over de eerste paar kilometers bijna 2 uur gedaan. Nee we hadden geen pech, er was geen omleiding of waren we verkeerd gefietst, maar de omgeving was hier zo ontzettend mooi dat we gewoon niet weg wilden uit dit gebied. Het is een klein wintersport gebied waar de uitzichten adembenemend zijn. Met de stoeltjeslift werden de vakantiegangers daar verder omhoog gebracht. Een skischans waar we onderdoor fietsen, man wat is zo'n ding hoog. Je moet er niet aan denken dat je daar vanaf moet op je latten. Maar aan alles komt een einde, zo ook aan dit gebied en we moesten nu wel verder want we hadden vandaag een lange route van 90 km voor de boeg en we waren al een uur te laat vertrokken.

Door Bisschofsgrun (1051 meter hoogte) gefietst, dit is het wintersport dorpje in het gebied, waar het uitermate gezellig was. Eenmaal uit dit dorp ging het snel voor ons door een bijna 11 km lange afdaling naar Bad Berneck. Zonnetje in ons gezicht en heerlijk suisden we naar beneden. De tijd die we deze ochtend hadden verloren hadden we nu weer ruimschoots ingehaald.

We fietsen de rest van de dag over vrijwel vlakke wegen door wederom knusse mooie dorpen en doen nog even boodschappen bij een Aldi. Het is een mooie dag en we hebben dat alle twee ook enorm goede zin. We kunnen lekker de hele tijd naast elkaar fietsen over vrij lege fietspaden en we kletsen dan ook honderduit over van alles en voor we het weten zijn we al in Lichtenfels 90 km verderop.

De camping was niet zo luxe als dat we van tevoren te horen hadden gekregen. Zo zie je maar weer dat toch iedereen een andere mening heeft over een camping. Onze tent opgezet aan de rand van het hekwerk, dit was eigenlijk de enige vrije plek aangezien het superdruk was met grote caravans en nog grotere motorhomes. Er stond tegenover ons eentje die was werkelijk niet normaal. Als je zoiets meeneemt op vakantie dan vraag ik me af wat ze thuis dan wel niet voor een ruimte hebben. Wij vonden dat echt over de top, maar goed iedereen zijn eigen ding he.


Heerlijk gegeten en later kwam er nog een Duitser met de fiets naast ons staan die was onderweg naar Istanbul, die had nog wat kilometers te gaan. Toen we het later in de tent hierover hadden kwamen we beiden tot de conclusie dat alleen fietsen helemaal niets voor ons zou zijn. Stel je voor weken alleen op fiets en niemand om je verhalen of emotie mee te kunnen delen, behalve de wildvreemde vakantiegangers op de camping. Nee niets voor ons. Of we fietsen met ons twee of helemaal niet meer. Wij prijzen ons gelukkig met het feit dat wij dit samen echt super vinden om te doen en ook samen mogen beleven.

Het was een zeer mooie maar wel bloedhete dag vandaag.

Fietsfoto's met de wind door ons haar (nouja, Monique dan)!

Monique

2 opmerkingen:

  1. ik snap het nu heb het aan bert doorgestuurd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat maken jullie toch veel mee,geweldig en ook bij tegeslagen gewoon door.Als jullie straks op leeftijd komen praat je nog hier over.
    Groetjes van Herbert en Rita

    BeantwoordenVerwijderen