dinsdag 7 september 2010

Lof voor de Oostenrijkse NS!

05-09-2010 Zondag

Om 08H30 zijn we vertrokken en de terugweg per trein naar Kirchberg gaat van een leien dakje. Een grote pluim voor de OBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Wat een organisatie en wat een opluchting voor per trein reizende fietsers.

Het feit dat we gisteren nog een gedeelte van de reisroute hebben afgelopen heeft zijn vruchten afgeworpen bij het overstappen van de ene trein naar de andere trein maar ook bij het switchen van de  U-Bahn naar de trein en omgekeerd.


Waarom hebben wij zoveel lof voor de OBB? Wij hebben op twee trajecten de plaatsen voor de fietsen gereserveerd. Op het kaartje staat vermeldt welk wagon voor de fietsen was en welke plaats. Het is een trein met een hoge en smalle instap. Bij de wagon staat al een werknemer van de OBB klaar om je fiets in ontvangst te nemen. Wijzelf kunnen in alle rust met onze fietstassen (onderhand geslonken van 15 tassen naar 6 tassen, 2 stuurtassen en twee stoeltjes, rest is per post vooruit gestuurd) onze eigen wagon opzoeken waar voor ons gereserveerde plaatsen zijn. Bij aankomst op de locatie hebben wij reeds gepland wie van ons twee zo snel  mogelijk bij de fietswagon is om onze vehicles in ontvangst te nemen. Wie schets onze verbazing, de fietsen staan meters van elkaar al klaar op het perron  Bij iedere fiets staat een werknemer van de OBB klaar om de fietsen netjes aan ons te retourneren. Dat is toch een machtig mooie fietsvriendelijke aanpak.

In Worgl is het weer service van de bovenste plank. We rijden met de fiets naar de aangegeven wagon. De OBB werknemer aldaar weet al dat deze fietsen voor Kirchberg zijn, over perfect organiseren gesproken. De fietswagon is voorzien van een grote schuifdeur en de OBB-er knikt dat we de fietstassen gewoon op de fiets kunnen laten zitten. Hijzelf zet de fietsen met bagage en al zo in de wagon. Bij het uitstappen staan de fietsen weer netjes klaar op het perron. What more do I need to say! Klasse toch?! Daar kan de City Night Line nog wat van leren voor zover de chaos welke wij vorig jaar hebben meegemaakt.

Per fiets rijden we rond 15H30Kirchberg binnen. Een intocht van herkenning want hier weten we in het centrum wel de weg. Het bureau voor Toerisme is gesloten dus we zoeken zelf naar een leuk onderkomen die we snel vinden. Mooie ruime kamer met ontbijt voorzien van badkamer en WC en rondom een leuk balkonnetje met bankjes waar je lekker in de zon kunt lezen of relaxen. We blijven er twee dagen en dan gaan we terug naar Nederland. Morgen nog een kleine wandeling maken maar vooral lekker nagenieten van een supermooie gevarieerde vakantie.


Want als we volgende week weer meedraaien in de malle molen van het leven rest ons tot volgend jaar niets anders meer dan mooie herinneringen aan deze prachtige Oostenrijkse weken. Gelukkig hebben we wel nog de foto’s en onze weblog!

We vonden het leuk dat u  via onze weblog met ons meereisde. Misschien volgende keer weer?

See you next time!


John & Monique

1 opmerking:

  1. Fijn dat de trein reis zo goed verlopen is. Dat moet eigenlijk ook in alle andere landen zo zijn, maar helaas is dit niet overal.
    Tot woensdag
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen