zaterdag 4 september 2010

Kampeerspullen per post!

04-09-2010 Zaterdag

Gisterenavond hebben we alles separaat gelegd wat we eventueel met de post terug kunnen sturen naar huis. Op internet zien we de verzendkosten van de Oostenrijkse post en ook dat ze dozen verkopen. Dus wij vandaag beladen met kampeerspullen zoals tent en alle daarbij aanverwante spullen m.b.t. slapen en koken, richting het postkantoor. Al met al hebben we alle spullen in twee dozen (X-Large) gekregen en naar huis gestuurd. Of beter gezegd naar het adres van mijn schoonouders mochten wij dan nog niet thuis zijn. Alles bij elkaar was het een dikke 25kg aan gewicht. Niet normaal toch en we hebben nog genoeg over! Iets om voor volgend jaar eens goed te bekijken wat er mee genomen wordt en wat men nodig heeft. De andere fietsers die wij hier tijdens onze tour tegen zijn gekomen hadden altijd maar 2 tassen achter op de fiets. Wij zagen eruit als verhuizers of zoals een hele aardige en oude maar zeer fitte  Oostenrijkse dame ook op de fiets aan ons vroeg : ".......zo dus jullie hebben de hele woning maar meegenomen"? Dat zet je toch aan het denken!

Daarna zijn we per U-Bahn richting Schloss Schobrun gegaan. Mooi kasteel met een onmenselijk groot park eraan vast. In het kasteel mochten er jammergenoeg geen foto's worden gemaakt om de eigen commerciƫle activiteiten en prullaria verkoop niet in gevaar te brengen. Dus hier volgen alleen foto's van buiten. Jammergenoeg hebben we geen Sisi gezien!

Terug naar huis gaande kregen we het idee alvast het eerste gedeelte van de terugreis na te lopen tot we in "echte"de trein naar Kirchberg zaten. Per slot van rekening hadden we vandaag nog nut van de 48 uurs U-Bahn pas die we gekocht hadden. Dus wij hebben alvast gekeken waar liften zijn, waar de perrons zijn, hoe we van de U-Bahn naar de treinen moeten komen ect. Het moet gezegd worden de Oostenrijkse Openbaar Vervoer bewegwijzering is ongekend supergoed. Dat kunnen de Oostenrijkers wel qua infrastructuur iets op en top organiseren hebben we deze weken gemerkt. Monique is gerustgesteld en ik natuurlijk ook.

Dus vanavond de tassen inpakken want morgen gaan we de laatste dagen in van deze mooie vakantie.

Tot gauw!

John & Monique

2 opmerkingen:

 1. Jammer dat je geen foto,s van binnen mocht maken maar alles moet geld kosten.
  Maar zo te zien is het er wel erg mooi.
  Goed dat je de spullen per post naar huis hebt gestuurd ik zie zie het wel komen.
  Hebben jullie je voor niets druk gemaakt om de trein reis.Ik wens jullie en mooie trein reis naar Kirchberg.
  Tot gauw.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Johnie,johnie...wat een BLAUWE bril....hahahahaha groetjes Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen